Петролът поевтинява, Brent се търгува на ниво от 109 долара за барел

Енергетика / Свят
3E news
457
article picture alt description

Цените на двата основни сорта петрол отново преминаха към спад във вторник вечерта, а инвеститорите оценяват резултатите от руско-украинските преговори в Истанбул.

Водещият делегацията Владимир Медински определи преговорите като „конструктивни“ и съобщи за намерението „да бъдат направени две стъпки за деескалация „ на ситуацията в Украйна. Наблюдателите на пазара отбелязват, че петролът поевтинява на фона на надеждата за напредък при мирните преговори между Русия и Украйна.

Майските фючърси за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures се понижават до 109,1 долара за барел, което е спад с 3,42 долара или 3,04 %.

Стойността на фючърсите за петрола сорт WTI на нюйоркската борса (NYMEX) намалява до 103,0 долара за барел – с 2,94 долара или 2,77 %.

Междувременно анализаторите от Commerzbank, позовавайки се на данни от сектора и Bloomberg съобщават, че експортът на руски петрол през седмицата, завършваща на 23 март е бил от порядъка на 3,63 млн. барела на ден, спадайки с 26,4 % спрямо седмица по-рано.

Участниците на пазара са в очакване и на поредното заседание на ОПЕК+, насрочено за четвъртък. Този път очакването е, че страните от обединението ще вземат решение за увеличение на добива в съответствие със съгласувания по-рано график.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща