LG представи напълно прозрачни OLED дисплеи

Корейската компания вече приема поръчки за иновационните продукти, показани на CES 2022

Технологии
3E news
484
article picture alt description

Източник: LG Display

Технологията на прозрачните OLED дисплеи не е непозната за техноманиаците. Такива разработки имат няколко компании. Корейската LG обаче е готова да доставя такива и на потребителите. На щанда си на международното технологично изложение CES 2022, което се провежда в Лас Вегас, компанията представя на широката публика направо 3 такива екрана. Първият е разработен да действа като витрина, вторият е предназначен за конферентни зали, а третият – за домашна употреба.

Според наличната към момента информация от производителя, прозрачната OLED витрина позволява добавянето на допълнителна реалност към обекта, който се намира зад нея. Например в магазините чрез този дисплей преминаващите ще могат да получават информация за изложените продукти без да влизат вътре, да се запознаят с функциите им, да видят как работят, с какво могат да бъдат съчетани и т.н.

Вторият концепт носи името Smart Window и е предназначен за употреба при сбирки, конференции, обучения и др. Той позволява на него да се изобразяват всевъзможни неща и макар разделяйки физически помещението, прозрачният OLED дисплей не възпрепятства комуникацията между хората, намиращи се от двете му страни. Така те ще могат да обсъждат, например проектираните на дисплея данни, презентации и др. без екранът да им пречи да се виждат един друг.

Домашният прозрачен OLED дисплей трябва да съчетае редица функции в себе си. От една страна той може да бъде използван като монитор, свързан към компютър или друго устройство. В същото време може да изпълнява функцията и на телевизор. Когато не се използва за изброените цели, той може да се превърне в картина или пък снимка на любим човек, на някаква забележителност и т.н.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща