НАЧАЛО » ������

Милена Момерин е новият главен финансов директор на Siemens България

Тя ще продължи да изпълнява и задълженията си като управител на „Сименс Мобилити“ ЕООД

fb
3E news
fb
02-08-2021 02:08:45
fb
Източник: Siemens

Милена Момерин е новият главен финансов директор на Siemens България. Тя наследи на поста Орлин Александров, който пое други функции в централата на компанията в Германия след изтичането на мандата си, собщиха от компанията.

Г-жа Момерин ще продължи да изпълнява и задълженията си като управител и финансов директор на „Сименс Мобилити“ ЕООД.

Като главен финансов директор на „Сименс“ ЕООД тя ще отговаря за цялостната финансова политика на компанията, включително управление на дейността на финансовия и счетоводния отдел и паричните потоци на дружеството, осъществяване на вътрешен финансов контрол, изготвяне на анализи и отчети, бюджетиране и други.

Милена Момерин се присъединява към екипа на Siemens преди 20 години, като последователно работи в направленията „Автоматизация и задвижвания“ (2001-10), „Енергия“ (2010-12), „Енергия и газ“ (2012-15). В „Сименс Мобилити“ ЕООД е от 2015-а, а от май 2018-а е финансов директор на компанията, която е част от групата на Siemens.

„За мен е едновременно и удоволствие, и предизвикателство да поема функциите на главен финансов директор на „Сименс“ ЕООД. Siemens несъмнено е „моята“ компания, която ми даде възможност да израствам професионално и като личност“, споделя г-жа Момерин. „В ролята ми на финансов директор за мен ключово ще бъде да гарантирам, че дружеството поддържа стабилна и печеливша финансова политика, отговаряща на високите стандарти на компанията-майка и на най-добрите световни практики. В това отношение мога да разчитам на изключителния финансово-счетоводен екип на дружеството, както и на доказаните традиции на прозрачност и бизнес етика, затвърдени по време на мандата на г-н Александров“, добавя тя.

Преди да се присъедини към екипа на Siemens, Милена Момерин трупа опит в Националната агенция по приходите. Завършила е счетоводство и контрол в Университета по национално и световно стопанство в София, а след това - бизнес администрация в Щайнбайс Хохшуле в Берлин. Магистър по бизнес мениджмънт, лидерство и финанси от университета „Фридрих-Александър“ в Ерланген.


 

Siemens България
нов финансов директор
По статията работи:

3E news