НАЧАЛО » ������

Петролът поевтиня заедно с пускането на канадско-американски тръбопровод

САЩ отчетоха увеличаване на запасите, въпреки очакванията за намаляване

fb
3E news
fb
14-09-2010 08:03:25
fb

Американският лек суров петрол се понижии с 39 цента или 0.51% до 76.80 долара за барел (158.9 л), а нефтът Brent от Северно море се повиши с 13 цента до 79.16 долара за барел, но това бе доста под отбелязания за деня максимум от 79.90 долара.

 

Новината, че петролопроводът на компанията Enbridge по трасе номер 6 между Канада и САЩ отново ще заработи, подейства успокояващо на пазара. Това е най-големият петролопровод между двете страни, а трасе номер 6 пренася канадски нефт до американските рафинерии в Средния запад и петролния център в Къшинг, Оклахома.. Миналата седмица тръбопроводът беше затворен заради изтичане в щат Илинойс, САЩ.

 

По-рано през деня слабият долар тласна нагоре цените на американския петрол до 78 долара за барел. Доларът поевтиня до 15 годишен минимум към йената. Еврото отбеляза едномесечен максимум към щатската валута.

 

Индустриалната група Американски институт за петрола съобщи, че запасите от суров петрол са се увеличили с 3.3 млн.барела. Анализаторите очакваха, че запасите ще покажат понижение. Това също се отрази негативно на цените на нефта.


По статията работи: