НАЧАЛО » ������

Френската Assystem се договори с „Росатом“ за надзор при строителството на АЕЦ „Аккую“

fb
3E news
fb
30-01-2019 09:34:00
fb

Френската инженерингова компания Assystem и проектната компания „Аккую Нуклеар“, която строи първата АЕЦ в Турция (АЕЦ „Аккую“) са подписали шестгодишен договор. Компанията „Аккую Нуклеар“ влиза в състава на руската държавна корпорация „Росатом“. В съответствие с договора Assystem ще осигури надзора за изграждането на обектите, важни за ядрената безопасност на бъдещата атомна електроцентрала, се казва в съобщение на компанията.


Assystem ще осигурява проверка на място на всички структури, системи и компоненти, важни за безопасността по време на строителните и монтажни дейности за гарантиране на регулацията за ядрена безопасност, определена от местния ядрен регулатор (TAEK). Както става ясно от съобщението това не е първият проект, по който френската и руската компании работят заедно.


Церемонията за началото на строителството на блок номер едно на АЕЦ „Аккую“ се състоя на 3 април 2018 г. Проектът за атомната централа включва четири енергийни блока по руски проект с реактори ВВЕР-1200, поколение 3+. Мощността на всеки блок е 1200 МВт.

АЕЦ
АЕЦ Аккую
Френската инженерингова компания Assystem
По статията работи:

Маринела Арабаджиева