НАЧАЛО » ������

След забраната на Борисов ДКЕВР прогнозира поскъпване на тока с 1%

fb
3E news
fb
19-04-2011 01:43:12
fb

 

Седмица след като премиерът Бойко Борисов обяви , че забранява поскъпване на тока от лятото, Държавната комисия за енергийно и водно регулиране излезе с нова прогноза за цените от 1юли. Цената на електроенергията ще се повиши средно с 1%, обяви председателят на комисията Ангел Семерджиев пред БТА. ЧЕЗ, ЕОН и ЕВН поискаха увеличение от 4 до 15% и повишение на инвестициите в мрежата. Още при обявяване на исканията за новите тарифи Семерджиев обяви, че те са невъзможни. След това заяви, че средното повишение ще е с до 5%, а после се поправи и заговори зза 1-1.5%.

 

Днес Семерджиев изтъкна като мотиви за новата цена въпреки премиерската забрана "корекция, която трябва да бъде направена заради преразпределение на дневната, нощната и върхова тарифи.

По-късно днес регионалният мениджър на ЧЕЗ България Петър Докладал съобщи, че електроразпределителните дружества предстои да направят презентации пред икономическото министерство и парламентарната икономическа комисия за новите тарифи, които са поискали.


По статията работи: