НАЧАЛО » ������

Рисковите Лот 2 и Лот 4 на магистрала “Струма” вървят по график, каза регионалният министър

fb
3E news
fb
23-06-2014 03:59:00
fb

Втори и четвърти лот на АМ “Струма” ще бъдат изпълнени в рамките на уречените срокове, стана ясно от думите на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева. В компанията на колегата си в ресор транспорт Данаил Папазов днес тя направи инспекция на обектите, по време на която обяви: “доволна съм от хода на строителните работи по магистралата, всичко върви по график”, цитирана от БГНЕС.

Поради забавеното изпълнение на текущите дейности по аутобана, този проект попадна сред един от общо четирите, финансирани по оперативна програма “Транспорт” 2007-2013, които бяха обявени за рискови. По думите на министър Папазов от преди няколко дни – Лот 4 на АМ “Струма” е най-тревожен от всички.

От днешното изказване на Десислава Терзиева става ясно, че той ще бъде завършен през октомври тази година, както предвижда удълженият по договора срок. Лот 4 се простира от Сандански до ГКПП Кулата-Промахон. Що се отнася до Лот 2 (между Дупница и Благоевград), той също щял да завърши по график – през март 2015 г., увери тя.  

Като цяло, от автомагистралата в посока Гърция са готови 20%, коментира още регионалният министър.

Терзиева и Папазов инспектираха и археологическите разкопки, които се извършват по бъдещото трасе на аутобана, което се очаква да минава покрай село Мурсалево. По думите ѝ, проучванията не са открили “нещо изключително”, така че по всяка вероятност и те щели да приключат според предначертания график и нямало да доведат до забавяне на хода на строителството. Инспектирани са били и дейностите по пробиването на тунела при гара Кочериново.

рискови проекти
Десислава Терзиева
Данаил Папазов
АМ "Струма"
ОП "Транспорт" 2007-2013
археологическо проучване
По статията работи: