НАЧАЛО » ������

Сименс отново е избрана за най-добра зелена компания

Рейтингите на Сименс са резултат от задълбочено и прозрачно отчитане на емисиите от парникови газове, стратегиите и действията за опазване на климата

fb
3E news
fb
28-09-2010 11:19:48
fb

Сименс отбеляза два големи успеха през тази година за своята стратегия за устойчиво развитие. Сименс беше избрана за компания N1 в индекса на Дау Джоунс "Устойчиво развитие" в категория "Диверсифицирани производства".

 

Журито на Проекта за отчетност на въглеродните емисии (CDP) също оцени Сименс в Ню Йорк днес като най-добра компания на световно равнище при това в цели две категори - Carbon Disclosure Leadership Index и Carbon Performance Leadership Index.

 

Последните рейтинги на Сименс са резултат на задълбоченото и прозрачно отчитане от страна на компанията на нейните емисии на парникови газове и нейните стратегии и действия за опазване на климата.

 

Още през 2007 г. Сименс беше класирана на първо място в категория "Индустриални конгломерати". Тази година журито на Проекта даде на Сименс 98 от общо 100 точки, което направи компания N 1.

 

Проектът за отчетност на въглеродните мисии (CDP) е създаден по инициатива на повече от 500 институционални инвеститора, които апелират към компании по целия свят да оповестяват подробно своите емисии от парникови газове и стратегиите си за намаляване на емисиите въглероден диоксид.

 

Институциите, които стоят зад CDP към момента управляват активи, надхвърлящи 64 млрд. долара и притежават най-големите публично търгувани дружества в света.Веднъж годишно CDP компилира обширни данни за емисиите на парникови газове, климатичните рискове и целите за намаляване на емисиите на предприятията. Повече от 3700 публично търгувани дружества по света са поканени да участват в проучването на CDP.Въпросите покриват управлението на емисиите на парникови газове, екологично чисти производствени методи и стратегическата оценка на възможностите и риска. Петстотинте най-добри компании се класират от CDP в две категории - Carbon Disclosure Leadership Index (CDLI) и Carbon Performance Leadership Index (CPLI) и се документират в Global 500 Report.


По статията работи: