НАЧАЛО » ������

Renault пуска 4 модела електромобили до 2012 година

Френската компания бе отличена в екологичен и социален план сред петнайсетте най-големи световни бранда в бранша

fb
3E news
fb
16-09-2010 11:57:16
fb

Renault бе определена за най-отговорен производител на автомобили в социален и екологичен план сред 15-те най-големи световни компании в бранша. Проучването бе направено от статистическата агенция Oekom Research, специализирала се в областта на устойчивите инвестиции.

 

Миналата година френската компания представи своя нов слоган "Drive the change" (карам промяната), с който обяви ангажираността си да произвежда автомобили с отговорност към обществото и околната среда, да поставя в центъра на своята дейност човека.

По отношение на околната среда, Renault увеличава усилията си да рециклира своите продукти и да намалява емисиите на въглероден диоксид при автомобилите, обозначени с ЕСО2. 20 модела на марката вече имат този етикет.

 

Като доказателство Renault поема и дългосрочно задължение да осигурява " дълготрайна мобилност за всички ", като предлага автомобили достъпни за все по-голяма част от населението и най-вече чрез лансирането на пазара до края на 2012 година на гама от 4 модела електромобили с нулеви емисии при употребата им.

 

На хуманитарно ниво, през 2004 година Renault приема Декларация на основните обществени права, която включва повече от 100 акции на година по целия свят: от обучаването на 80 човека с увреждания за машинни оператори в Renault Бразилия, до различни кампании за здравно образование, програма за информираност за HIV в Южна Африка и осигуряването на медицинска помощ в Чили.


По статията работи:

Георги Вулов