НАЧАЛО » ������

Откриват магистралния път от Околовръстното до гара Яна

fb
3E news
fb
16-08-2013 06:26:00
fb

 
Автомобилите, пътуващи за Северна България вече няма да минават през Горни и Долни Богров. В понеделник ще бъде пуснато движението от Околовръстното на София до пътен възел гара "Яна", обявиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Комисия за Акт 15 на АПИ работи за приемане на директното трасе от "Връзката на автомагистрала "Хемус" със СОП – п.в. "Яна". Движението по новия автомагистрален участък ще бъде пуснато още на 19 август. За момента не се знае кой ще открие новия пътен участък, който се явява своеобразно продължение на магистрала "Хемус" до Околовръстното шосе на София.


Строителните работи на директното трасе вече са завършени и е назначена комисия, която ще работи за приемането на строителния обект и въвеждането му във временна експлоатация, съобщават от АПИ. В момента се довършва подравняване на откосите на насипите и строителят прави бележки по хоризонталната маркировка. Почиства се пътното платно за по-голяма безопасност на движението.


Директното трасе е с общата дължина 8,46 км. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз, както и от държавния бюджет чрез Оперативна програма "Транспорт" 2007 - 2013 г. Столичния кмет Йорданка Фандъкова поиска от директора на АПИ Лазар Лазаров пътят да бъде пуснат още тези почивни дни, за да се облекчи трафика.

 

 

 


 По статията работи:

Галина Александрова