НАЧАЛО » ������

Siemens дари техника за 50 хил. лева

С нея в Русенския университет ще оборудват нова лаборатория

fb
3E news
fb
26-11-2010 12:14:31
fb

 

Русенският университет получи от  Siemens техника на стойност 50 хил. лв. за оборудването на модерна лаборатория. Дарението е част от дългосрочното сътрудничество между университета и компанията. То ще бъде монтирано в специалнa Siemens лаборатория, в която ще се провежда обучение по промишлени контролери и промишлени комуникации. Тя ще бъде открита през пролетта на 2011 г.
Дарението за лабораторията е част от проекта Siemens Automation Cooperates with Education в рамките на европейската програма CoNeT (Co-operative Network Training). CoNeT е многостранен проект под егидата на програма "Еразъм" - част от европейската програма "Учене през целия живот". Целта на CoNeT е да засили сътрудничеството между висшите училища и предприятията. Програмата предвижда разработването на 7 обучителни модула и 7 мобилни лаборатории от октомври 2009 до септември 2012 година. В нея участват 11 представители на университети и компании от 7 държави и 17 асоциирани партньори, сред които Русенският университет и Siemens.
Сътрудничеството на Русенския университет със Siemens е от 1993 г., когато се създава "Център по промишлени контролери" и започва обучението по дисциплината "Промишлени контролери". Лабораторната база на центъра е обновявана с нови поколения апаратура през 1998 и 2001 г. и 2008 г.


По статията работи:

Admin Admin