НАЧАЛО » ������

Дянков обеща следващата година да бъде по-добра за хората

България е остров на стабилност, което означава перспектива за всички нас

fb
3E news
fb
23-07-2011 11:03:18
fb

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков заяви, че 2012 г. ще бъде по-добра за хората в България, цитиран от БТА. Успяхме да излезем от кризата без да вземаме външни заеми, без да вдигаме данъци и без да влизаме в големи дефицити, което обяснява защо бе покачен кредитният ни рейтинг, заяви още Дянков. "Износът през първата половина на годината се увеличи с над 52 на сто, добре се развива селското стопанство, както и инфраструктурата в страната, остава да подобрим вътрешното потребление на населението.

 

Следващата година ще бъде по-добра за хората от тази", каза още той. Дянков даде старт на ремонта край "Петолъчката" заедно с министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев. Двамата откриха реконструкцията на Лот 8А, който се осъществява по програмата "Транзитни пътища V" и се финансира от Европейската инвестиционна банка. "България е остров на стабилност, което означава перспектива за всички нас. България премина по достоен начин през кризата. България е единствената страна в Европа, на която и увеличават рейтинга", заяви Росен Плевнелиев. Той допълни, че не обещават всичко, но прьвителството има приоритети.

 

"Работим честно и почтено с еврофондовете, защото Агенция "Пътна инфраструктура", държавата, както и цялото правителство излязоха честно пред всички и казаха – ние дълбоко вярваме, че мобилността на хората е част от тяхната свобода", коментира ощеПлевнелиев.


По статията работи: