НАЧАЛО » ������

ЧЕЗ България ще инвестира над 2.1 млн. лв. във Видинска област

fb
3E news
fb
27-05-2011 03:09:21
fb

ЧЕЗ България планира да инвестира през тази година над 2.1 млн. лв. в повишаване на сигурността и качеството на захранването във Видинска област. Това съобщиха от компанията след среща на председателя на Управителния съвет на ЧЕЗ Разпределение България Алеш Дам с зам.- областния управител на Видинска област Любомир Низамов и представители на общините Видин, Брегова, Грамада, Димово, Кула, Ново село, Макреш и Чупрене. Те обсъдиха възможностите за продължаване на сътрудничеството между ЧЕЗ и местните власти. В модернизация и рехабилитация на електроразпределителната мрежа на Видин ще бъдат вложени 850 хил.лв.

 

" За съжаление анализите ни показват, че голяма част от съоръженията са морално остарели и е необходимо да се насочат повече средства за обновяването им. Това е от значение за безпроблемното функциониране на бизнеса и за комфорта и спокойствието на нашите клиенти. Годишните инвестиции, които регулаторът одобрява на ЧЕЗ в момента, не са достатъчни за реновирането и развитието на мрежата с нужните темпове. Затова се надяваме предложението за увеличаване на размера на годишните инвестиции на 152 млн. лева, което отправихме в края на февруари, да бъде уважено от регулатора", коментира Алеш Дамм.

 

За последните 5 години дружеството е инвестирала близо 7,5 млн. лева в електроразпределителната мрежа на Видинска област. От тези средства повече от 3,4 млн. лева са вложени в подобряване на услугите в община Видин. За периода компанията е присъединила 875 нови клиенти в областта, от които над 500 от тях са на територията на общината.


По статията работи: