НАЧАЛО » ������

Samsung стартира образователна екологична програма сред учениците

Кампанията е част от глобалната екоинициатива на компанията - PlanetFirst

fb
3E news
fb
24-09-2010 09:42:15
fb

Българският офис на Samsung Electronics стартира образователна кампания "За планетата на бъдещето, заедно със Samsung" в три български училища, която ще продължи до края на септември. С образователните действия за приноса на компаниите и хората към по-здравословното бъдеще на планетата, Samsung поставя началото на мащабната еко-инициатива PlanetFirst и сред децата.

 

В рамките на една седмица в три столични училища - 129-то ОУ "Антим I"; 112-то ОУ "Стоян Заимов"; 122-ро ОУ "Николай Лилиев" – ще се проведат обучения под формата на ролеви игри, гатанки и приказки. Учениците от 1-ви до 4-ти клас ще научат как могат да пестят енергия,  до какво води замърсяването на околната среда, какво ще се случи, ако се изчерпят всички ресурси на планетата и др.

 

Еко-програмата на Samsung е насочена към стимулиране на опазването на  планетата и воденето на природосъобразен начин на живот. Инициативата е дългосрочна, а освен нея тази година компанията стартира съвместен проект и с National Geographic, вътрешна екологична програма за служителите си, както и промоционални кампании в търговската мрежа.

 

Samsung ще подари на всеки клас планетата ни под формата на глобус. Трите най-ентусиазирани класа ще имат възможността да изразят представата си за планетата на бъдещето като декорират сами чисто бели глобуси в рамките на една седмица. Впоследствие декорираните глобуси ще бъдат изложени на обществено място, където всеки ще може да види как мечтаната планетата изглежда в детските очи.

С консолидирани продажби от 116.8 млрд. долара за 2009 г., Samsung Electronics Co. Ltd. е световен лидер при полупроводниковите и  телекомуникационни технологии, както и при технологии в областта на дигиталните медии и дигиталната конвергенция. Разполагайки с приблизително 188 000  служители, работещи към 185 офиса в 65 държави, компанията се състои от седем независимо управлявани бизнес единици: Визуален дисплей, Мобилни комуникации, Телекомуникационни системи, Дигитални уреди, ИТ решения, Полупроводници и LCD. Призната за една от най-бързоразвиващите се световни марки, Samsung Electronics е водещ производител на цифрови телевизори, чипове памет, мобилни телефони и TFT-LCD монитори.


По статията работи:

Георги Вулов