НАЧАЛО » ������

4,8 млн. лв. евросубсидии за нов туристически сайт

Средствата са по оперативна програма "Регионално развитие"

fb
3E news
fb
09-06-2010 12:00:00
fb
Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) обяви търг за избор на фирма, която да разработи националния туристически сайт. Прогнозната цена според публикуваната обява за обществената поръчка е 1,9 млн. лв., а средствата са по оперативната програма "Регионално развитие".
Преди повече от шест месеца закритата вече агенция по туризъм прекрати поръчка за доразвиване на националния туристически сайт bulgariatravel.org. Тогава се явиха 11 кандидати. Изискванията сега към фирмите, които искат да изградят сайта, е да имат оборот от 1.9 млн. лв. за 2007, 2008 и 2009 г. като задължително 1.1 млн. лв. от тях трябва да бъдат от договори за услуги, свързани с програмиране и уебдизайн, пише в обявата в регистъра на Агенцията за обществени поръчки.
В средата на май МИЕТ обяви и обществена поръчка за рекламиране на сайта bulgariatravel.org в интернет, чиято стойност надхвърля 2.9 млн. лв. Тя също се финансира по програма "Регионално развитие".
Така общата сума за новия туристически сайт достига 4,8 млн. лв.
Според вестник "Дневник" зам. министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов е изпратил искане до Агенцията по обществени поръчки процедурата за онлайн рекламата да бъде спряна, докато не се изгради самият сайт. Сроковете в двете поръчки се разминават. Изборът на фирма, която да доразработи сайта, ще бъде на 22 юли и ако няма възражения, тя трябва да завърши поръчката през февруари 2011 г. Според поръчката от май рекламната кампания трябва да завърши на 30 ноември.
По статията работи: