НАЧАЛО » ������

"Газпром" отложи преговорите за новите договори

fb
3E news
fb
15-10-2010 12:00:32
fb

 

 

Преговорите за новите газови договори и цените ще се водят през следващите седмици, съобщи министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков след среща на премиера Бойко Борисов и шефа на "Газпром" Алексей Милер. Той пристигна в София на няколкочасово посещение, за да обсъди с българската страна "Южен поток". Трайков каза, че новите договори не са били предмет на разговори.  За тях "нямаше време", обясни той.

 

"През следващите седмици ще има още срещи, на които ще продължим да говорим за цените на газа", каза министърът. Повече от година българската страна предлага да се договорят новите условия на доставки. Сегашните изтичат в края на тази и следващата година. Има възможност те да бъдат удължени с още половин година.

 

"Ние искаме още намаляване на цените на газа, но това не означава да поставяме на карта други енергийни проекти", заяви Трайчо Трайков. По думите му шансовете на страната за постигане на допълнителни отстъпки в тарифите са все така добри след решенията за ускоряване на проекта за газопровода "Южен поток".

 

Според изпълнителния директор на "Булгаргаз" Димитър Гогов въпросът за новите договори е бил поставен на днешната среща с Алексей Милер. Той определи реакцията на руската страна по българското искане като "обнадеждаваща". Трайков коментира, че могат да се очакват добри новини през следващите седмици.


По статията работи: