НАЧАЛО » ������

Петролът се консолидира в очакване на данни от САЩ

Студеното време в САЩ подкрепя цените

fb
3E news
fb
14-12-2010 07:46:32
fb
Цените на петрола се консолидират в навечерието на данните за запасите от горива в САЩ. Американският лек суров петрол се понижиха с 1 цент до 88.60 долара за барел (158.9 л). Сортът Brent от Северно море се повиши с 13 цента до 91.32 долара за барел.

 

Според анализатори, анкетирани от Ройтерс, запасите от петрол в САЩ през миналата седмица са се понижили с 2.2 млн. барела.

 

Според оценка на Ройтерс въз основа на предварителни официални данни видимото потребление на петрол в Китай през ноември се е повишило с 13.7% в сранение с миналогодишния рекорден показател от 9.3 млн. барела на ден.

 

Въпреки ръста на инфлацията до 28-месечен връх Централната банка на Китай засега се въздържа да повишат лихвата, което според анализаторите поддържа пазарите на суровини. Същевременно инвеститорите, анкетирани на Ройтерс, смятат, че Китай все пак ще повиши лиихвата тази година и ще го направи още два пъти през 2011 г.

 

Необичайно студеното време в САЩ и в Европа води до ръст на потреблението на гориво за отопление и това също подкрепя цените.


По статията работи: