НАЧАЛО » ������

МОСВ и прокуратурата проверят сигнали за загробени пестициди в община Червен бряг

fb
3E news
fb
04-08-2020 09:35:29
fb

Във връзка с разпореждане на Върховна административна прокуратура за извършване на проверки относно нерегламентирано съхранение на негодни за употреба препарати за растителна защита, министърът на околната среда и водите Емил Димитров, заедно със зам. главен прокурор Десислава Пиронева  днес ще проверят на място два обекта, за които има сигнали за загробени пестициди.

Единият обект се намира в близост до гр. Койнаре, община Червен бряг, област Плевен, на територията на бивше летище, а другият – в село Радомирци, община Червен бряг, област Ловеч.

Това са първите два обекта от  поредицата проверки, разпоредени със заповед на министър Димитров на Регионалните инспекции по околната среда и водите (РИОСВ) и Басейновите дирекции на складовете за съхраняване на препарати за растителна защита с изтекъл срок на годност. Разпореждането на министъра е те да бъдат оценени в зависимост от потенциалния  риск от замърсяване на повърхностните, подземните води и почвите и да бъде осигурено безопасното съхранение на препаратите до окончателното им обезвреждане.

Министър Димитров ще даде информация за хода на проверките, около 11.00 ч. на обекта край с. Радомирци.

Колеги, за уточняване как да стигнете до точното местоположение можете да се обадите на тел. 0885808667

.

МОСВ
ВАС
загробени пестициди
община Червен бряг
По статията работи:

3E news