НАЧАЛО » ������

Lufthansa започва да лети до Майорка с най-големите си самолети заради неочакван наплив от туристи

Вместо с 215-местен Airbus, полетите от Франкфурт ще се осъществяват с 364-местен Jumbo Jet

fb
3E news
fb
12-06-2021 09:26:15
fb
Източник: pixabay.com

Германската авиокомпания Lufthansa взема "извънредни мерки" заради скока в резервациите за испанския остров Майорка, изпращайки джъмбоджетове да транспортират пътниците от Франкфурт, предаде БТА, позовавайки се на Франс прес.
През последните месеци се отчита силно увеличаване на резервациите от германците, зажаднели за слънце, след като страховете от пандемията се поуспокоиха благодарение на намаляването на случаите и напредъка на ваксинацията в Европа.
За да отговори на търсенето, Lufthansa ще замени 215-местния самолет Airbus A321, който обикновено обслужва маршрута Франкфурт-Майорка с 364-местен Boeing 747-8.
Огромният джъмбо джет, наричан "Кралицата на небесата", е най-големият самолет във флотилията на Lufthansa. Обикновено този тип машини летят по трансатлантически маршрути, но повечето от тях бяха спрени от движение заради пандемията.
Джъмбо джетът ще се използва четири уикенда през юли и август, когато е пикът на летния туристически сезон в Европа.
Майорка е сред най-популярните туристически дестинации сред германците и понякога островът шеговито бива наричан "17-ата германска провинция". Преди пандемията той бе посещаван от около 5 милиона германски туристи всяка година.

Lufthansa
туристи
наплив
резервации
полети
Майорка
Франкфурт
Airbus A321
Boeing 747-8
По статията работи:

3E news