НАЧАЛО » ������

Двама еврокомисари похвалиха България, че приоритизира извеждането на децата от домовете

Представителите на ЕК се надява, че страната ни ще сподели опита си с друго страни-членки

fb
3E news
fb
25-02-2011 01:15:41
fb

Еврокомисарите по регионална политика и социални въпроси и интеграция Йоханес Хан и Ласло Андор са поздравили министърът по управление на европейските фондове Томислав Дончев по повод плана на България за деинституционализация на деца, лишени от родителски грижи, съобщиха от Министерски съвет. "България направи съдбата на децата, лишени от родителска грижа, приоритетно действие, независимо от трудностите, които продължаващата икономическа криза наложи върху гражданите в цялата страна.

 

Поздравяваме ви за извършената досега работа и високо оценяваме комплексния подход, възприет от българското правителство, по отношение на настанените в заведения деца, се посочва още в писмото от еврокомисарите. Те изразяват и удовлетвореността на ЕК "за стратегическото и съгласувано усвояване на средствата, предоставени по линия на Европейския социален фонд и Европейския фонд за регионално развитие", които се използват за изпълнението на плана.

 

Томислав Дончев оглавява работната група по деинституционализация, а за успешната реализация на плана за първи път са обединени усилията на на правителството, 3 министерства и Държавната агенция за закрила на децата.

 

Двамата еврокомисари изразяват надежда, че България ще сподели своя опит с други държави-членки, които са изправени пред аналогични предизвикателства.


По статията работи: