НАЧАЛО » ������

Кричим няма да изпитва недостиг на вода

fb
3E news
fb
27-09-2010 11:28:58
fb

 

 

Кричим няма да изпитва недостиг на питейна вода, защото ВЕЦ"Въча 1" и ВЕЦ"Въча 2" ще подават достатъчни количества, съобщи икономическото министерство. Ще бъде осигурен постоянен отток от 5 куб. м. в секунда. Това е договорено на среща между министъра на околната среда и водите Нона Караджова и зам.министъра на икономиката, енергетиката и туризма Марий Косев.

 

До момента проблемът с водата засегаше около 18 хил. жители на общината и беше от пет години. Той е решен благодарение на добрата координация между двете министерство, се посочва в съобщението.

«Осигуряването на постоянен отток в река Въча бе крайно необходима мярка, която подпомогна решаването  на два основни многогодишни проблема в Община Кричим – подобряване на питейно-битовото водоснабдяване на населении места от Община Кричим, чрез покачване нивото на водата в кладенците за подземни води, изградени в терасата на р. Въча и опазването и съхранението на водните екосистеми», се казва в благодарственно писмо до икономическото министерство  от зам.министъра на околната среда и водите Ивелина Василева.


По статията работи: