НАЧАЛО » ������

Рекламна кампания за туризма ни в Германия, Великобритания и Русия

Ще бъдат изхарчени 8 млн. лв. до кря на 2011 г. от ОП "Регионално развитие"

fb
3E news
fb
23-09-2010 10:09:56
fb

 

Рекламна кампания за българския туризъм в Германия, Великобритания и Русия започва Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. В Германия тя ще се разпростира в Берлин, Франкфурт, Мюнхен, Щутгарт, Хамбург, Кьолн и Лайпциг, а в Русия в Москва и в Петербург. За нея до декември 2011 г. ще бъдат платени почти 8 млн. лв. от ОП "Регионално развитие". За Германия и Русия след обществени поръчки вече са избрани и рекламните изпълнители – консорциумът "Медиа Консулта" – Германия, и българската агенция КРЕС, и "МАГ Адвъртайзинг" – за руския пазар. Изпълнителят за Великобритания все още не е определен. Рекламата ще се извършва чрез излъчване на видо клипове, разпространяване на брошури, на билбордове, използване на интернет и пр.

Според Ася Йосифова изборът на дестинациите е на база потенциала на туристическите пазари. На Германия и Великобритания се падат 34% от пътуванията в Европа;. Германия е първа по брой на индивидуални туристи; Русия е бързо прогресираща. От масираната рекламна кампания МИЕТ очаква ръст на броя на туристите с 5%, а на приходите с 3% спрямо тазгодишните, каза Ася Йосифова – ръководител на проекта.. Целта е да се даде тласък и на други видове туризъм – като културно-познавателния, спортния, СПА и оздравителния, а да не сме известни зад граница единствено със зимните и морските си курорти, каза тя. Така ще се постигне по- равномерно разпределение на териториално-туристическите дейности, бе коментарът й.

 

Ще напомним, че германецът харчи в чужбина средно по € 950, докато в България чужденецът оставя два пъти по-малко валута, а сумата не се е повишила чувствително през последните десетина година, оплааха се от туристическата камара във Варна. Очакванията на бранша за тази година са за приходи от туризма от 3 млрд лв.

 

На въпрос на 3е-news какво ще се направи, за да се превърне и София в туристическа дестинация, както са всички градове, в които ще се осъществяват интегрираната рекламна кампания през тази и следващата година, Ася Йосифова отговори, че като приоритет за столицата е залегнало развитието на бизнес туризмът. Иначе в останалите видове туризъм подобряването на обслужването било доста трудно, макар че МИЕТ работело със Столичната община.


По статията работи:

Admin Admin