НАЧАЛО » ������

В Сан Франциско ще се проведе кинофестивал за "зелени филми"

Сред най-очакваните заглавия е новият документален филм на германския режисьор Вернер Херцог

fb
3E news
fb
13-02-2011 10:21:31
fb

Кинорежисьори от цял свят ще се съберат от 3-ти до 6-ти март в Сан Франциско за първия кинофестивал на "зелените филми", пише "Индипендънт".


По време на събитието ще бъдат показани повече от 70 филма от Аржентина, Австралия, Бразилия, Канада, Китай, Дания, Франция, Кения, Нова Зенландия и други страни. Всички те разказват истории за проблемите на околната среда и нуждата от устойчиво развитие.

 

Най-очакваното заглавие на фестивала е новият документален филм на Вернер Херцог "Щастливи хора: една година в тайгата". Заснет заедно с режисьора Дмитрий Васюков, филмът разказва за живота на ловците в сибирската тайга.


Херцог, който е роден през 1942 година в Мюнхен, е смятан за един от най-самобитните представители на новото немско кино. Сред успехите му са наградата за най-добър режисьор в Кан през 1982 г. и наградата Алфред Слоан от фестивала за независимо кино в Сънданс през 2005 г.

 
Можете да видите трейлърите на част от филмите, които ще бъдат прожектирани на фестивала на "зелените филми" в Сан Франциско тук.


По статията работи: