НАЧАЛО » ������

Бойко Борисов освежава правителството с още две уволнения

С назначаването на нов транспортени миниистър ще се увеличи темпото по реализация на европейските проекти

fb
3E news
fb
18-05-2011 01:32:25
fb

Днес очевидно е денят на оставките и уволненията, които не свършват с оставката на транспортния министър Александър Цветков и освобождането на зам.енергийният министър Марий Косев. В Пловдив премиерът Бойко Борисов обяви, цитиран от агенция Фокус, че "докато стигне до София още двама души ще бъдат уволнени- шефът на Патентното ведомство Костадин Манев и на Националната агенция по оценяване и акредитация Иван Иванов.

 

Минути по-късно правителствената пресслужба съобщи, че на мястото на Иванов е назначен Боян Биолчев, бивш ректор на Софийския университет. Според закона за висшето образование мандатът на председателя на Националната агенция по оценяване и акредитация е 6 години. За членове на Акредитационния съвет към агенцията са назначени още Валерия Фол, Тодор Кертиков, Камен Иванов, Радослав Гърчев и Иван Върляков.

 

В Пловдив премиерът коментира, че причина за освобождаването на министъра на транспорта Александър Цветков, е, че иска да бъде оптимизирана още повече работата с Брюксел, с фондовете, което ще наложи по-голямо темпо в тази насока. Борисов разказа,че с министър  Александър Цветков е говорил още преди две седмици и е казал още какво иска от него. Мястото му ще заеме досегашният заместник Иваайло Московски.

 

Утре парламентът ще гласува кандидатурата на Ивайло Московски, както и освобождането на Делян Добрев като депутат. Добрев ще заеме поста на Марий Косев като ресорен за енергетиката.


По статията работи: