НАЧАЛО » ������

Служители на "КонтурГлобал Марица Изток 3" засадиха дръвчета в София

В Деня на доброволчеството енергетиците се погрижиха за хора с ментални увреждания в Стара Загора

fb
3E news
fb
17-10-2011 07:48:31
fb
Служителите на "КонтурГлобал Марица Изток 3" засадиха 15 дръвчета в София и се погрижиха за хора с ментални увреждания в Стара Загора, съобщиха от компанията.
Събитието е по случай традиционния Ден на доброволчеството и е организирано от Фондация "Помощ за благотворителността в България" (ФПББ) в партньорство с Американската търговска камара в България.


Общо 20 служители на компанията, заедно със своите семейства, се включиха в инициативата, като всеки един от участниците положи по 3,5 часа доброволен труд.


В Стара Загора служителите почистиха двора и околните пространства на Дневен център за хора с ментални увреждания "Св. Св. Козма и Дамян" заедно с клиенти на заведението. Те трасираха алеите, подрязаха храстите и изкорениха ненужната растителност и така оформиха среда, в която се намалява риска за всички преминаващи през територията около Центъра. В столицата, доброволците засадиха 15 дръвчета в двора на УМБАЛ "Александровска".


КонтурГлобал Марица Изток 3  е част от голямото семейство на международната енергийна компания ContourGlobal. В България, компанията е мажоритарен собственик на TEЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3" – една от четирите топлоелектрически централи на в комплекса Марица Изток. Това е първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища на Балканите, която работи в пълно съответствие с най-високите стандарти на ЕС за екология и безопасност.
По статията работи: