НАЧАЛО » ������

Отбелязваме Световния ден на околната среда

fb
3E news
fb
05-06-2021 08:23:02
fb
Източник: pxfuel.com

Отбелязваме Световния ден на околната среда. Тази година той е посветен на "възстановяването на екосистемите" и ще се съсредоточи върху връзката между хората и природата. 

 Всяка година на 5 юни отбелязваме Световния ден на околната среда. Датата за честване е избрана, защото именно на 5 юни започва работата на конференцията на ООН по проблемите на околната среда през 1972 година. Оттогава събитието се е разраснало до глобална платформа за достигане до хора от всички краища на света и се чества в над 100 държави, припомня БНР.

Всяка година Световният ден се провежда с тема, която привлича вниманието върху остър належащ проблем, свързан с околната среда. Тази година денят е посветен на възстановяване на екосистемите, разказва Меглена Антонова от "Грийнпийс България": "Тази тема  свързана със ситуацията, в която се намираме. Реално миналата година - 2020 - показа, че здравето на околната среда е изключително важно, за да може ние като човечество да сме здрави. Тя е свързана и с настояването, когато се възстановяваме от икономическата криза, то да е обърнато и към възстановяването на околната среда”.

В последните няколко години у нас се забелязва все по-сериозно отношение към опазването на околната среда, допълва още Антонова: "Преди пандемията видяхме една доста сериозна вълна от активиране на най-младите хора в нашето общество - тийнейджърите. Смятам, че растат и в много аспекти наистина младите хора са доста по-осъзнати за тези проблеми от останалите".

Световен ден на околната среда
отбелязване
По статията работи:

3E news