НАЧАЛО » ������

Българският замък "Влюбени във вятъра" официално бе обявен за четвърта топ дестинация в Европа

Замакът стана и член на Световната туристическа организация

fb
3E news
fb
14-08-2016 06:39:00
fb

На специална церемония в Созопол Замъкът „Влюбен във вятъра“ бе официално обявен за четвърта топ дестинация в Европа. В престижния международен конкурс на European Best Destinations /Европейската организация на най-добрите европейски дестинации/ над 100 000 души от 109 държави обявиха българския атракцион за един от най-красивите европейски замъци и го класираха веднага след замъка „Пена“ в Португалия, „ Алказар“ в Испания и „Нойшванщайн“ в Германия. Високият приз бе връчен на 13 август на собственика на замъка Георги Тумпалов и мениджърския екип на атракциона лично от министъра на туризма Николина Ангелкова.

Четвъртото място, което зае българският замък в международната класация е стойностно заради това, че другите замъци в Европа са с многовековна история, а „Влюбен във вятъра“ е съграден от двете ръце на собственика си и с труда на неговото семейство. Атракции като замъка в Равадиново ни позволяват да предлагаме различен туристически продукт, а подобни високи международни отличия привличат внимание към България, което е предпоставка за развитието на българския туризъм“, каза Министър Ангелкова при връчването на приза.

Копие от отличието бе връчено на кмета на Созопол Панайот Рейзи. Интересът към Замъка привлича вниманието и към античния Созопол, който влезе в полезрението на международните туристически класации. Древният град е номиниран за туристическа дестинация през 2017 г. Номинацията връчи министър Ангелкова и призова всички българи да гласуват за Созопол.

Щастлив съм, че 20-годишният ми труд не остана незабелязан. Радвам се, че чрез него помагам да се даде нов тласък в развитието на туризма ни. Надявам се това, което съм съградил, да допринесе за сплотяването на нацията ни и всички българи да се почувстват по-достойни по –горди“. С тези думи собственикът и създател на единствения български замък Георги Тумпалов прие високия приз.

Замъкът получи и още едно отличие. Официално той стана член на Световната туристическа организация към ООН. Картата за членство бе връчена от президента на българския филиал на организацията Хенрих Крипендорф.

Магията на Замъка събра под един покрив Южна Корея и Корейската народно- демократична република, Израел и Палестина. Да поздравят победителите тук дойдоха представители на техните дипломатическите мисии, както и дипломати от Египет, предсатвители на местната и държавната власт, съветникът на министъра на туризма Живко Табаков, общински съветници на Бургас и Созопол, кметове от съседните населени места, бизнеспартньори, дейци на културата и изкуството, граждани и гости на Созопол.

Високото отличие бе отпразнувано с елегантно парти в уникалните градини на Замъка. Гостите се забавляваха под звуците на специална компилация от класическа и съвременна музика. Музикалната картина беше напълно завършена от тримата тенори от „Уникалните гласове“ и младата изпълнителка Мел Плачкова.

Като всеки замък , „Влюбен във вятъра“ си има свой герб, флаг, а вече и химн. Той прозвуча за първи път на коктейла за награждаването. Сътворен е по тект на собственика Георги Тумпалов, музиката е на Николай Плачков, изпълнява се от Михаил Белчев.

С едно от най-стилните и аристократични събития за Лято 2016 „Влюбен във вятъра“ защити званието си четвърти по красота замък в Европа. Впечатляваща заря огря небето над Созопол, посипа кулите на Замъка със светлина и ознаменува признанието, което страната ни получава като предпочитана туристическа дестинация.

 

Български замък
Влюбени във вятъра
топ дестинация в Европа
По статията работи:

Маринела Арабаджиева