НАЧАЛО » ������

Зачестили са анонимните заплахи срещу АЕЦ и ВЕЦ в Украйна, предупреждават силите за сигурност

fb
3E news
fb
27-01-2014 11:49:00
fb

Украинските сили за сигурност съобщиха, че са зачестили анонимните  заплахи за взривове на територията на водните и атомните електроцентрали. Това се съобщава на сайта на Службата за сигурност на Украйна, пише РИА Новости.  Изданието припомня, че по-рано министърът на енергетиката Едуард Ставицги е разпоредил всички ядрени обикти в страната да бъдат приведени в специален режим на охрана, назовавайки украинските радикали „банда терористи”. 

„Наред с проявите на екстремизъм зачестиха анонимните заплахи за взривове във водните електроцентрали, както и в обекти на атомната енергетика, чието повреждане може да има непредвидимо тежко последствия за населението на Украйна и съседните държави”, се казва в съобщението. 
Ведомството уточнява, че за превземането, разрушаването или повреждането на обекти с важно стратегическо значение, виновниците са заплашени с до 15 години затвор. 
„Събитията около обектите от националната енергийна система се отразяват негативно на сигурността в държавата и създават опасност за нейното функциониране, както и за живота и здравето на гражданите”, добавя ведомството. 

АЕЦ
ВЕЦ
Украйна
По статията работи:

Маринела Арабаджиева