НАЧАЛО » ������

След спад през деня, цените на петрола се върнаха към ръст

fb
3E news
fb
04-02-2021 08:26:17
fb

Цените на двата основни сорта петрол в четвъртък вечерта се върнаха към ръст, след като по-рано през деня бе отчетен спад, сочат данните от търговията. Двата сорта почти връщат загубените си позиции в по-ранните котировки.

Априлските фючърси за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures се увеличават с 0,31 долара или с 0,53 % до 58,77 долара за барел. По-рано в рамките на търговията Brent стигна почти до 59 долара за барел за пръв път от година , след което в късния следобед се понижи до 58,09 долара за барел, но в късните часове се върна отново към ръст, сочат данните от търговията към момента на публикуването на информацията.

Мартенските фючърси за петрола сорт WTI на нюйоркската борса (NYMEX) се увеличават с 0,49 долара или с 0,88 % до 56,18 долара за барел. По-рано в рамките на търговията WTI се повиши до 56,23 долара за барел, след което цената спадна до 55,33 долара за барел, за да се върне отново към ръст, сочат данните от търговията.

Петролът сорт Brent отбелязва поскъпване в рамките на четири поредни търговски сесии, а WTI – при три.

Петролът остава под въздействието на очакваното ограничение на петрол от страните от ОПЕК+ през февруари и март. В сряда след заседанието си министерската мониторингова комисия към ОПЕК+ (JMMC) отбеляза колко важно е незабавното балансиране на петролния пазар.

 

петрол
цени
пазари
По статията работи:

3E news