НАЧАЛО » ������

Акули плуват по главната улица на наводнен австралийски град

Нови наводнения заляха Южна Австралия, където са засегнати повече от 30 града

fb
3E news
fb
16-01-2011 08:08:02
fb

Акули са били забелязали да плуват по главната улица на наводнения австралийски град Гудна в щата Куинсланд, предаде ДПА, цитирина от БТА.

 

Две акули бик, които са сред видовете, нападащи хора, са били видени от местни жители. Не за първи път се появяват акули, откакто Куинсланд бе наводнен. В четвъртък бе съобщено, че един от тези хищници плува по улиците на Брисбейн. Акулите бик предпочитат плитките води и понасят сладка вода. Те често навлизат в реки, за да търсят храна.

 

Междувременно стана известно, че австралийският външен министър Кевин Ръд е получил медицинска помощ в болница заради инфектирано ходило, което наранил, докато помагал на хората да се евакуират от покачващите се води в Брисбейн в четвъртък. Домът на Ръд в града още е над вода, но по-голямата част от избирателния му район е потопена.

 

Нови наводнения заляха Южна Австралия, където пострадаха повече от 30 града. Близо 3000 души от селища в щата Виктория бяха принудени да напуснат домовете си, след като нивото на водите се покачи до рекордни равнища и потопи 13 000 имота. Няколко селища в северните части на Нови Южен Уелс бяха откъснати от света, блокирайки близо 6000 души.

 

В Брисбейн хиляди доброволци втори ден помагат на хората, чиито домове бяха засегнати от наводненията, при почистването на калта и боклуците, останали от оттеглящата се вода. Навътре в Куинсланд продължава издирването на 15 души, смятани за изчезнали. Досега са намерени 16 тела.

 

Наводненията станаха след четири седмици проливни дъждове в цялата източна половина на австралийския континент. Метеоролозите предупреждават, че влажното време ще продължи още няколко месеца - до март, поради по-силния от обичайното ефект от явлението Ла Ниня.


По статията работи: