НАЧАЛО » ������

Цените на петрола нарастват

fb
3E news
fb
12-02-2015 04:35:00
fb

Петролът продължава да поскъпва, тъй като инвеститорите забелязват плахи сигнали за затвърждаване на търсенето. В Либия и Украйна се наблюдава напредък по отношение на прекратяване на конфликтите, отбелязва Блумбърг.

 

Мартенските фючърси на петрола Brent на лондонската борса ICE Futures към обяд се увеличиха с 1,05 долара – до 55,71 долара за барел. Търговете за мартенските договори, завършващи на 12 февруари се повишиха с 1 процент до 56,91 долара за барел.

Котировката на фючърса на WTI за март на Ню-Йоркската борса (NYMEX) се увеличи с 1,21 долара (+2,48%) - до 50,05 долара за барел.

По думите на министъра на петрола на Саудитска Арабия Али ал-Ноайми, тъпсенето се повишава, има данни за стабилизиране на цените.

Нормандската четворка“ в Минск се договори за прекратяване на огъня в Украйна. Освен това за украинската страна ще бъде заделена финансова помощ от порядъка на 40 млрд. долара за предотвратяване на банкрута.

 

Преговорите за Либия за пръв път бяха посетени от всики участници, в резултат на което, според изявлението на ООН те „са преминали в конструктивне и позитивна атмосфера“.

Според данните на Министрество на енергетиката на САЩ, запасите от петрол, според данните от миналата седмица са нараснали с 4,87 млн. барела. Анализаторите, анкетирани от Блумбърг са прогнозирали средно увеличение от 3,75 млн. барел. Количеството на добив е скочило с 49 хил.барела на ден – 9,23 млн. брела на ден, което е максималното ниво от 1983 г.

петрол
цени
пазари
По статията работи:

Маринела Арабаджиева