НАЧАЛО » ������

Българската и румънската фондови борси ще си сътрудничат

Партньорството ще позволи на инвеститорите да имат достъп до навременна информация за публичните компании и търгуваните финансови инструменти в двете страни

fb
3E news
fb
08-11-2011 11:41:00
fb

Българската фондова борса (БФБ-София) и Букурещката фондова борса подписаха днес Меморандум за сътрдничество, съобщиха от борсовия оператор. Документът беше подписан от Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ, и Валентин Йонеску, генерален директор на букурещката борса.

 

 

Меморандумът между БФБ и румънската борса предвижда двете институции да засилят обмена на информация в областта на законодателството и регулацията на капиталовия пазар с цел повишаването на ефективността и модернизацията на борсовата търговия в двете страни. Партньрството ще даде възможност на инвеститорите да имат достъп до навременна информация за публичните компании и търгуваните финансови инструменти в двете страни. В същото време, подобрената комуникация между депозитарите на двете страни ще даде възможност за двойно листване на компании в бъдеще.

 

 

Споразумението ще спомогне за интензивен диалог между ръководствата на двете борси, обмяна на служители и съвместно участие на борсите в България и Румъния в проекти, свързани с предизвикателствата пред капиталовите пазари в България и Румъния.

 

 

Двете борси се ангажират и със съвместно разработване на нови финансови инструменти и общи индекси, съобщават от БФБ.

 По статията работи: