НАЧАЛО » ������

Драгомир Стойнев: 52% от българите подкрепят строителството на „Южен поток“

fb
3E news
fb
28-04-2014 05:07:00
fb

Реализирането на проекта „Южен поток“ означава за България сигурност на доставките, работа за бизнеса и 5 000 работни места. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, който днес посети Хасково. Той цитира данни от изследване на Галъп Интернешънъл, според което 52% от българските граждани смятат, че изграждането на Южен поток е в интерес на България.  Само 17% са на обратното мнение. Проучването е представително за българите над 18 г., обясни от министерството.

Според министър Стойнев проектът „Южен поток“ е европейски и усилията на сегашното правителство са насочени към това той да се реализира. Според него партия ГЕРБ е дезинформирала комисаря Йотингер за промените в законодателството, след което дойде неговото писмо“, каза още министър Стойнев. Промените са свързани с дефиницията на морския участък от газопровода, като според управляващите тази част на тръбата, в българската икономическа зона на Черно море, няма как да отговаря на европейските регламенти.

До кога ще имаме политици, които козируват на Европа, попита икономическият министър. По неговите думи изборите са за това – да изпратим в Европа наши представители, които там да се борят за нашите интереси, а не да казват „да“ на всичко.  Той припомни, че е провел среща с комисар Йотингер в Брюксел, но не за да му каже „да“, а за да му обясни, че този проект означава за България сигурност за доставките на газ, работа за бизнеса и 5 000 работни места.

По време на посещението си в Хасково министрите Драгомир Стойнев и Петър Чобанов присъстваха на откриването на нов Лъчетерапевтичен комплекс към "Специализирана болница за активно лечение по онкология – Хасково". По време на откриването министър Стойнев подчерта, че когато има добро взаимодействие между централната и местната власт, резултатът винаги е много добър. „Реализирането на този проект за подобряване на здравната инфраструктура е плод на това сътрудничество“, допълни още той.

Драгомир Стойнев
Южен поток
проучване
Хасково
По статията работи:

Георги Велев