НАЧАЛО » ������

Над 400 млади специалисти кандидатстваха за стаж в EVN България

Продължителността на лятната практика е три месеца и се провежда през юли, август и септември.

fb
3E news
fb
04-07-2013 05:37:00
fb

Над 400 млади специалисти се кандидатираха за участие в стажантска програма "Младежи с бъдеще" на EVN България, съобщиха от компанията. Стажанската програма се организира за oсма поредна година. Тя е насочена към амбициозни студенти от технически и икономически специалности на български и чуждестранни университети, които търсят възможност да развият своя потенциал в реална бизнес среда.

След процедура по избор тази година бяха одобрени общо 38 студенти, които ще имат възможност да стажуват в дружеството. Общо 26 от одобрените стажанти ще специализират в централите на дружествата от групата на ЕVN България, а 12 ще проведат стажа си различни звена на дружеството на територията на Югоизточна България.

Продължителността на лятната практика е три месеца и се провежда през юли, август и септември. През това време студентите имат възможност да участват в процесите, които се извършват в специализираните отдели, както и в обслужващи звена в Югоизточна България.

Програмата "Младежи с бъдеще" предлага:

• запознаване с дейността на EVN България и придобиване на ценен опит в областта на енергетиката, технологиите и икономиката;
• непосредствен контакт с едни от най-добрите професионалисти в бранша;
• участие в иновативни проекти; • възможност за прилагане на теоретичните знания в реална работна среда;
• използване на най-добрите практики; • работа в международна компания;
• заплащане на стажа.

Предвидена е възможност стажантите, постигнали най-добри резултати да посетят централата на дружеството в Австрия или да получат предложение за постоянна работа в компанията. Инициативата на ЕVN България "Младежи с бъдеще" стартира през 2006 гoдина. За положителните резултати на програмата свидетелства засиленият интерес към нея: в периода 2006 – 2012 г. в нея са участвали 218 студенти, а общият брой на кандидатите е над 2000.

Чрез програмата "Младежи с бъдеще" EVN България отваря врати за млади, образовани и амбициозни студенти, които искат да се запознаят на практика с бизнеса, технологиите и иновациите в един международен енергиен концерн.

По статията работи:

Галина Александрова