НАЧАЛО » ������

Плевнелиев: Всички магистрали, които сме обещали се строят

Експертите работят по подготовката на още три аутобана, обясни регионалният министър

fb
3E news
fb
26-07-2011 04:41:48
fb

Две години след началото на мандата на ГЕРБ "това, което сме обещали, до последния километър, вече се строи, коментира днес по време на официалната церемония, при която беше даден старт на строителството на лот 2 от магистрала "Марица" регионалният министър Росен Плевнелиев. "Когато дойдохме на власт обещахме три магистрали. Магистрала "Люлин" вече е готова, а "Тракия" и "Марица" в момента се строят.

 

Заедно с премиера Бойко Борисов те дадоха старт на строежа на отсечката от Димитровград до Харманли. Изпълнител на обекта е сдружение "Марица Хайуей", в която влизат Холдинг Пътища и австрийската "Порр Техновал". Участъкът, който ще бъде построен за 25 месеца, е с дължина 34.22 километра.

 

"Обещахме три магистрали, но правим шест, защото работим и по "Хемус", и по София – Калотина, и по "Струма". Обещахме 240 километра магистрали преди две години, вече строим 260 километра. За 20 години всички правителства преди нас направиха само 177 километра", категоричен беше Плевнелиев.

 

"Строим магистрали, строим пътища, защото пътищата свързват хората, градовете, регионите, държавите. Защото в глобалната икономика две трети от транспорта на стоки и услуги се извършва по пътища и тези, които нямат пътища и магистрали, се изолират от глобалната икономика. И защото - преди всичко, става въпрос за спасени човешки животи", обясни още регионалният министър.

 

Строителството на първия лот от "Марица" трябва да бъде започнато следващата седмица. Причина за забавянето стана обжалване на процедурата. За изпълнител на отсечката беше избрана италианската компания "Чи Ем Чи ди Равена".

 

 


По статията работи: