НАЧАЛО » ������

Земеделци ще чистят задълженията си към НАП с европейски пари

За първи път тази година се въвежда изискването фермерите да изчистят дълговете си към държавата, за да получат директни плащания

fb
3E news
fb
14-03-2011 04:50:07
fb

Всички земеделци, които не са си платили задълженията към Националната агенция по приходите (НАП), ще получат първо частта от европейското финансиране от директните плащания на площ. С тези пари те ще могат да изчистят дълговете към НАП и да получат останалата част от парите.

 

Това обясни днес земеделският министър Мирослав Найденов, който заедно с премиера Бойко Борисов даде старта на кампанията за изплащане на директните субсидии на земеделските производители за 2010 г., както и първия прием на проекти по Програмата за развитие на селските райони за тази година.

 

Найденов обясни, че от тази година има изискване фермерите да платят всичките си задължения към държавата, за да могат да получат директни плащания за площ.
Земеделският министър обясни още, че екип на Държавен фонд "Земедеие" и НАП работи, за да може всички 91 000 бенефициенти да получат парите си. Найденов допълни, че тази практика се прави само в България, защото навсякъде се плащат първо данъците, а след това средствата.

 

Малко над 1 млрд. лв. са заделени за плащания за площ в кампания 2010 като 83 млн. лв. вече са платени на фермерите.


По статията работи: