НАЧАЛО » ������

"Газпром" оптимизира загубите от покупка на тръби

Компанията намаля дела на вносната продукция и подписва дълсрочни договори с руски производители

fb
3E news
fb
23-12-2010 09:47:04
fb

Газпром извършва "оптимизация на загубите от покупката на тръбна продукция", съобщи сайта на компанията. Съвещанието по въпроса е било ръководено от председателя Алексий Милер, посочва rusenergy. com.През 2010 г. Газпром е успял да запази цената на купуваната тръбна продукция на нивото от 2009 г.Това е станало възможно благодарение на усъвършенстване на системата за разплащане и значителното увеличаване на обема на поръчките.

Участниците в съвещанието подчертали, че Газпром извършва оптимизация на загубите от придобиването на тръбна продукция.Благодарение на сътрудничеството с водещи руски производители, компанията всяка година намалява покупката на тръби с голям диаметър чуждо производство. От 2003 до 2009 г. компанията е намалила частта на вноса в тръбната продукция от 48% на само 5%. Важно направление за намаляване на загубите от покупка на тръби е оптимизацията на срока за даване на поръчките. Така навременното поръчване  на доставката на тръби за системата магистрални газопроводи Сахалин-Хабаровск-Владивосток е позволило да се фиксира цена, която се оказва в крайна сметка по-ниска от действащите през 2010 година цени на аналогична продукция.

 

Алексей Милер подчертал, че Газпром се движи  "на изток" и мащабите на предстоящото строителство са огромни, тъй като започват на практика "от нула". Подразделенията на Газпром са получили инструкция за по-нататъшна оптимизация на загубите от купуваната тръбна продукция. До 1 февруари 2011 година е даден срок да се определят обемите на доставките й за най-важните обекти за строителство за периода 2012-13 година. Този подход ще подпомогне сключването в перспектива на дългосрочни договори между Газпром и производителите на тръби.


По статията работи: