НАЧАЛО » ������

Сингапур: Глобални правила за цифрова икономика ще премахнат пречките пред развитието й

Географските граници да не се превръщат в бариери пред неограничения цифров свят, казва вицепремиерът на страната

fb
3E news
fb
13-07-2021 01:39:29
fb
Източник: pixabay.com

Сингапурските власти призовават за глобални правила за цифровата икономика, както и за по-строги стандарти за използването на технологиите. Такова изявление направи днес вицепремиерът и министър-координатор по въпросите на икономическото развитие Хен Сви Кит при откриването на Международния форум за цифрово развитие, комуникации и масмедии Asia Tech x Singapore 2021, предаде БТА.
След Втората световна война, когато бяха установени глобални търговски правила, световната икономика нарасна до безпрецедентни мащаби. В днешния свят обаче потенциалът за трансгранични партньорства е много по-голям, каза той, цитиран от ТАСС.
Затова, подчерта вицепремиерът, "се нуждаем от глобални правила за цифровата икономика, така че географските граници да не се превръщат в бариери пред неограничен цифров свят".
Хен Сви Кит призна, че ще бъде трудно да се разработи такъв набор от правила, тъй като се изисква консенсус във всички страни. В същото време, според него, в тази посока могат да се направят известни стъпки. "Например, Австралия, Сингапур и Япония спонсорираха съвместна инициатива на Световната търговска организация за електронна търговия", посочи той.
Освен това, вицепремиерът добави, че Сингапур е подписал споразумения за развитие на цифрова икономика с Австралия, Нова Зеландия и Чили. Подобни документи се подготвяли и с представители на Великобритания и Южна Корея.
Хен Сви Кит припомни, че преди две години Сингапур е стартирал модел за управление на изкуствен интелект, който съдържа определени правила и решения на проблеми при внедряването на такива системи. По думите му местната банка DBS, както и международните корпорации Google, Visa и Microsoft вече участват в този модел.

Сингапур
глобални правила
цифрова икономика
географски граници
пречки
преодоляване
По статията работи:

3E news