НАЧАЛО » ������

Уикендът може да бъде забранен за движение на тирове

За строителството на паркинги ще се търсят публично-частни партньорства

fb
3E news
fb
03-10-2010 01:43:04
fb

 

 

На тежките камиони може да се забрани да се движат по магистралите и първокласните пътища в събота и неделя и на официални празници, съобщи изпълнителният директор на изпълнителна агенция"Автомобилна администрация" Симеон Арнаудов на семинар в Банско. Забраната ще бъде записана в подготвящи се ромени в Закона за движение по пътищата.

 

Работната група с участието на депутати от транспортната комисия трябва да определи по кои пътища ще бъде въведена забраната и да набележи места за паркира. Там, където липсват такива ще трябва да бъдат изградени и затова ще се търси публично-частно партньорство, обясни Арнаудов.

 

Ограничението бе въведено пробно през август тази година и бе посрещнато с недоволство от превозвачите, но зарадва гражданите, пътуващи до морето и обратно. Превозвачите не са против забраната, но смятат, че тя ще бъде въведена след като бъдат изградени качествени паркинги, където те да спират и да почиват. Според Арнаудов в България има 50 паркинги, които отговарят на всички нормативни изисквания, но те не са достатъчни.


По статията работи: