НАЧАЛО » ������

АПИ търси пари за ремонт на пътищата

АМ "Тракия" трябва да бъде завършена след 24 - 28 месеца

fb
3E news
fb
03-09-2010 11:39:23
fb

 

Няма да спрем да търсим средства за ремонт на пътищата, заяви Божидар Йотов, председател на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" в Сливен. Той бе на церемонията за първа копка на ЛОТ 4 на Автомагистрала "Тракия".
Божидар Йотов уточни, че бюджетът на агенцията през тази година е с 25% по-малък от миналогодишния. Малкият ни бюджет е един от основните ни проблеми, но ако не можем да намерим пари от бюджета, търсим средства по оперативните програми и на няколко пъти успяхме, каза още той. Той допълни, че това е и основният им проблем. Божидар Йотов бе категоричен, че няма да престанат да предоставят комфорт на шофьорите по пътищата, но без пари пътища не се правят. А магистралите с много пари.

Магистрала "Тракия" трябва да бъде завършена в срок между 24 и 28 месеца - казаха председателят на съвета на директорите на "Холдинг Пътища" АД Орлин Хаджиянков и министър Росен Плевнелиев. Те също участваха на първата копка на лот 4 от АМ "Тракия" - 49-километровта отсечка Ямбол-Карнобат. Премиерът Бойко Борисов пожела  да бъде завършена до края на юни 2012 г. Изпълнител на обекта е сдружение "Тракия IV" ДЗЗД, с водещ партньор "Холдинг Пътища" АД. Строителният надзор ще се изпълнява от "План инвест - Пловдивинвест - ЛОТ 4".


По статията работи:

Admin Admin