НАЧАЛО » ������

Близо 2 млн. лв. влязоха в бюджета от продажбата на конфискувано злато

НАП очаква до края на годината общите приходи от търговете за благородни метали и скъпоценни камъни да достигнат 5 млн. лв.

fb
3E news
fb
07-12-2010 07:16:09
fb

Близо 2 млн. лв. влязоха в хазната от продажбата на около 80 кг изделия от благородни метали и скъпоценни камъни през ноември 2010 г. Това са резултатите от първите търгове за конфискувани златни, платинени и сребърни бижута, които НАП обяви в Пловдив, Бургас и София. В наддаванията и в трите града се включиха най-вече представители на производители и търговци с изделия от скъпоценни метали, уточняват от приходната агенция.

Всички накити са отнети в полза на държавата след опит за контрабанден внос през Свиленград, Калотина и др. митнически пунктове. В момента благородните метали се съхраняват в банкови трезори.

 

Очаква се наддавания за още около 90 кг златни изделия да бъдат обявени до края на годината. На интернет страницата на НАП www.nap.bg вече могат да се видят подробностите по търга за 10 кг златни и сребърни бижута във Варна.

 

Бижутата, които се предлагат за наддаване, са с разнообразно качество и в различни стилове. Например, по-голямата част от златните накити в столицата са 18 карата, но има и от 14 карата. От НАП очакват общо до края на годината от продажбата на благородните метали в хазната да влязат над 5 млн. лв.

 

Участие в търговете се заявява чрез внасяне на депозит, който представлява 20% от началната продажна цена на съответната група накити, за която кандидат-купувача смята да наддава. Ако един купувач участва за няколко групи бижута, трябва да посочи отделна цена за всяка от тях.  В търга могат да се включат частни лица и фирми, които са регистрирани в Министерството на финансите, съгласно Валутния закон. Условията, на които трябва да отговарят кандидат-купувачите, както и други актуални търгове на НАП могат да се видят на www.nap.bg.
По статията работи:

Георги Вулов