НАЧАЛО » ������

Пет банки възобновяват безлихвеното кредитиране на физически лица

Това са Първа инвестиционна банка, УниКредит Булбанк, Инвестбанк, ОББ и Райфайзенбанк

fb
3E news
fb
06-04-2021 12:05:47
fb

Още две банки-партньори на Българската банка за развитие (ББР) по програмата за безлихвено кредитиране на физически лица започват да приемат отново документи на кандидатите. Това са ОББ, която рестартира програмата в клоновата си мрежа от 5 април, и Райфайзенбанк, която ще започне отново да приема заявления от 7 април.

От ББР припомнят, че с РМС 194/05.03.2021 г. бе одобрено увеличение на бюджета по програмата в размер на 100 млн. лева. По нея ББР гарантира безлихвени заеми до 6 900 лв., включително за кредитиране на граждани, които са били в неплатен отпуск поради пандемията, а в настоящия период на наложени ограничителни противоепидемични мерки са безработни.

Кандидати могат да бъдат служители, които са били в принудителен неплатен отпуск или самоосигуряващи се, чиято дейност е била временно прекъсната заради извънредната обстановка. Максималният срок на погасяване е 5 години, с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период. Заемите са освободени от такси, комисиони и неустойки.

Преди това три банка - Първа инвестиционна банка, УниКредит Булбанк и Инвестбанк, обявиха, че подновяват приема на документи по програмата за безлихвено кредитиране на физически лица.

безлихвеното кредитиране на физически лица
пет банки
ББР гарантира до 6 900 лв.
По статията работи:

3E news