НАЧАЛО » ������

Обединеното кралство трябва да изгради поне 10 ГВт нови атомни мощности до 2030 г.

fb
3E news
fb
07-07-2021 11:49:33
fb
източник: архив

Правителството на Обединеното кралство трябва да вземе спешни решения в този парламент за възстановяване на атомния капацитет на Великобритания и да се изградят най-малко 10 гигавата нови мощности до 2030 година. Това се посочва в доклад, подготвен от междупартийна група от членове на парламента.

Правителството обяви поетапен отказ от използването на въглища, както и законопроект, който да отразява независимостта на страната от правилата на ЕС за държавна помощ. В доклада се посочва, че по-голяма част от атомния флот на страната ще бъде изведен от експлоатация до март 2024 г.

Ядрената индустрия е идеалният инструмент за подкрепа на двойните цели на правителството за уравновесяване на икономиката на Обединеното кралство и намаляване на парниковите емисии, пише в документа.

Според политиците, атомната индустрия на страната, повече от всеки друг източник, е помогнала да се избегне изпускането на еквивалента на шест години въглеродни емисии. При това 90% от работните места в сектора са извън Лондон и Югоизточните райони, а брутната добавена стойност на работник е в размер на 100 000 лири (138 000 долара).

атомни мощности
ядрена индустрия
АЕЦ
Великобритания
По статията работи:

3E news