НАЧАЛО » ������

ЧЕЗ инвестира 600 хил. лв. в две мобилни лабораторни системи за откриване на авариите

fb
3E news
fb
21-08-2011 09:39:16
fb

ЧЕЗ е внедрила две мобилни лабораторни системи от последно поколение в София и Самоков, които позволяват бързо и точно локализиране на авариите по мрежата, съобщиха от компанията. Те позволяват да се предотвратят аварийните ситуации и да се намали времето за отстраняване на възникналите проблеми. Инвестицията е за 600 хил. лв.

 

Инвестиционнната програма на дружеството предвижда до 2016г да бъдат поетапно подменени 10 автомобила за кабелна диагностика. В момента то има 17 специализирани автомобила.

 

"Въвеждаме технологии, за да осигурим европейско качество на услугите за нашите клиенти. Мобилните системи подпомагат превенцията на аварийни ситуации и повишават сигурността на захранването, като така спестяваме неудобства на потребителите, каза Божидар Гатев, директор "Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България.

 

От началото на 2011 г. служителите на компанията са установили потенциално слаби места в обследваните обекти, наложили подмяната на 30 силови кабела средно напрежение. Извършени са и частични ремонти по разпределителната мрежа.

 По статията работи: