НАЧАЛО » ������

Бисер Минчев: Следобед ще бъде овладяна ситуацията в жп участъка Бургас-Зимница

Тази сутрин е спряно и движението на влоковете по направлението Добрич – Кардам заради обилните снегонавявания

fb
3E news
fb
27-01-2014 12:58:00
fb

В късния следобед днес се очаква да бъде нормализирана ситуацията в жп участъка между Бургас и Зимница, където екипи на НК “Железопътна инфраструктура” (НКЖИ) работят по отстраняването на щетите от тежкото обледеняване на релсите. Тежките узловия през изминалите два дни доведоха до спирането на влаковете и извозването на пътници с автобус обратно към черноморския град. Влакове в участъка се движат с дизелова тяга, макар и със закъснение, отбеляза Бисер Минчев, главен ревизор по безопасността в НКЖИ.

 

Минчев обясни още, че не снегът е проблем, тъй като не е наваляло толкова голямо количество в този район. Причината за напрегнатата ситуация през тези дни са силният вятър, навяванията и ледът по контактната мрежа. „Има скъсани изолатори и от тях падат и конзолите, вследствие на което контактната мрежа не е в състояние да извършва своята дейност”, подчерта Минчев пред “Фокус”.

 

Затруднения има и в други участъци в страната. Заради обилни снегонаявания е тази сутрин бе прекъснато движението на влаковете в железопътния участък Добрич – Кардам. Това съобщиха сутринта от БДЖ, откъдето уверяват, че се работи по разчистването на железопътната линия.

 

Също така поради ниските температури, обледявания и замръзване на железопътни стрелки в гара Варна, всички сутрешни влакове, които заминават от гарата, се движат със закъснения.

 

Движението на влаковете в останалите райони на страната се осъществява нормално, като някои от пътническите композиции се движат с известни закъснения.

 

зимни условия
спрени влакове
По статията работи: