НАЧАЛО » ������

Eнел награди ученици за енергийни проекти

fb
3E news
fb
28-09-2010 02:43:47
fb

 

 

 

Енел избра и награди победителите в конкурса PlayEnergy, в който участваха 400 проекта, съобщиха от компанията. Победители са учениците от Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Стара Загора с ръководител Тонка Иванова с проект St.Z 044 "Енергия – минало, настояще, бъдеще", а при по-малките, в категория "Основно училище" – учениците от 105 СОУ "Атанас Далчев", в София с ръководител Мерилин Ал Шариф с проект SF 041 "Нулеви въглеродни емисии с методите на биотехнологиите".

 

PlayEnergy е международен образователен проект, учреден от Enel за ученици от прогимназиален и гимназиален курс на държавите, в които компанията присъства. Всяка година учениците работят по проекти на тема "Енергетика", които могат да бъдат разработени както като макети, така и във вид на текст, рисунка, дори песен или танц.

 

Училищата, класирани на първо, второ и трето място, както и на ръководителите на техните проекти, получиха преносими компютри, а учениците им получиха фотоапарати и преносими MP3/MP4 плейъри. Спечелилите първо място в групата на средните училища бяха наградени с традиционната голяма награда - екскурзия до Италия.


По статията работи: