НАЧАЛО » ������

Пристанищата имат достатъчно горива, за да снабдят летищата и железницата

Доставите на БДЖ са изцяло от "Лукойл"

fb
3E news
fb
29-07-2011 04:20:20
fb

Няма сътресения при доставките на горива за БДЖ, Летище София и пристанищата в страната, съобщиха от транспортното министерство. По нареждане на министър Ивайло Московски е създаден щаб за действие, който е извършил анализ на наличните количества гориво в дружествата от системата на министерството. Горивата, които "Холдинг БДЖ" ЕАД използва се доставят 100 % от "Лукойл". БДЖ има резерви за около една седмица. Създадена е необходимата организация и ще бъдат намерени алтернативни доставчици чрез борсови сделки, допълват от министерството.

 

Пристанищата в страната имат достатъчно налични горива. Те имат възможност да осигурят и от други доставчици необходимите им количества, за изпълнение на всекидневните им дейности.
Единствената компания, която доставя горива на авиокомпаниите, кацащи на летище София, е "Лукойл Ейвиейшън България". В случай на извънредни обстоятелства авиационните компании могат да извършат зареждане на по-големи количества от летището, от което излитат, за да осигурят полета си до следващата дестинация.


По статията работи: