НАЧАЛО » ������

Строителството на нефтопророда Dacota Access е завършено до 99%

fb
3E news
fb
24-02-2017 08:37:00
fb

Строителството на петролопровода в американския щат Северна Дакота е завършено до 99%, става ясно от публикация на агенция Ройтерс, която се позовава на представител на компанията Energy Transfer Partners. Запълването на тръбопровода ще започне в края на март – началото на април, е казал представителят на компанията в рамките на видеоконференция с инвеститори.    Energy Transfer продължава преговорите с потенциалните компании, които ще пренасят петрол.
Към настоящия момент в лагера на протестиращите против проекта остават около 10 човека, след като полицията арестува около 20 души за това, че отказаха да се подчинят на разпореждането на властите и не напуснаха мястото.
Проектът, който трябваше да заработи още през миналата година се сблъска с протести на активисти, които се опасяват, че петролопроводът ще окаже влияние върху качеството на питейната вода, както и с оскверняване на свещени за населените от индиански племена местности. През януари президентът на САЩ подписа указ за възобновяване на строителството.

петролопровод
сащ
нефтопророда Dacota Access
По статията работи:

Маринела Арабаджиева