НАЧАЛО » ������

Brent отново се понижи до 37,71 долара за барел

fb
3E news
fb
28-12-2015 11:05:00
fb

След увеличението през миналата седмица цената на петрола отново тръгна надолу, заради изявлението на Иран, че има намерение да повиши добива, съобщава агенция Bloomberg.

Стойността на февруарския фючърс на петрола Brent на лондонската борса ICE Futures тази сутрин се понижи с 0,18 долара – до 37,71 долара за барел. При затварянето на пазара през миналия четвъртък цената на фючърса се повиши с 0,53 долара – до 37,89 долара за барел.

Цената на фючърса на петрола сорт WTI за февруари на борсата в Ню Йорк (NYMEX) спадна с 0,36 долара – до 37,74 долара за барел, при повишение от 0,60 долара до 38,1 долара за барел при предходния търг.

За Иран възстановяването на доставките на петрола до нивото преди въвеждането на икономическите санкции е приоритет, заяви министъра на петрола на страната Биджан Занган.

Едновременно с това, председателят на държавната корпорация на Иран - National Iranian Oil, Рокнедин Джавади отново потвърди, че страната смята да увеличи експорта на петрол с 500 хил. Барела на ден в разстояние на една седмица след свалянето на санкциите.

Ако Иран действително увеличи доставките с такова количество, не може да се очаква нищо хубаво на петролния пазар, казва старши анализаторът от Samsung Fututres Хон Сун Ки. - Стремежът на страните да увеличават експорта на гориво ще стане стимул за по-нататъшно понижаване на котировките“, коментира той.

 

 

петрол
цени
пазари
По статията работи:

Маринела Арабаджиева