НАЧАЛО » ������

"Газпром" прогнозира средна цена на газа за първото тримесечие от 289 долара

fb
3E news
fb
29-04-2015 10:58:00
fb

„Газпром“ прогнозира средна цена на газа за Европа през първото тримесечие на 2015 г. от 289 долара за 1000 куб м, а средно за годината 242 долара, съобщи заместник-председателя на компанията Александър Медведев.

„Прогнозирането на цени е опасно нещо, но въпреки това ние го правим периодично. Що се касае за първото тримесечие  - цената ще е 289 долара за 1000 куб м, а текущата прогноза за средногодишна цена за 2015 г. -  242 долара. Това следва от цената на Brent (сорт петрол) от  55 долара“, каза Медведев в хода на конферентен разговор с инвеститори, съобщава Прайм.

В коментар за претенциите на Европейската комисия за нарушаване на антимонополното законодателство, Медведев каза, че представителите на „Газпром“ ще отговорят вежливо, но компанията не се смята за виновна. Медведев съобщи също така, че се е започнал с еврокомисаря по конкуренцията Маргрете Вестагер.

„Аз имах удоволствието в хода на телеконференция да се запозная с новия еврокомисар, госпожа Вестагер. Ние засега просто разменихме мнения по някои въпроси, но основно ние се договорихме, че в промеждутъка до формалният ни отговор ние ще проведем две срещи с мое участие и с нейно участие“, каза Медведев.

Освен това заместник-председателят на компанията смята, че „Газпром“ заслужа не глоба, а поощрение за създаването на конкуренция на европейския газов пазар.

Газпром
цени на газа
антимонополно законодателство
ЕК
По статията работи:

Маринела Арабаджиева